Verkkokauppa on sähköinen myyntikanava

VerkkokauppaVerkkokauppa on toimiva keino kasvattaa myyntiä tai käynnistää uutta liiketoimintaa. Kuitenkin suomalaiset verkkokauppa-asiakkaat kiikuttavat euronsa tällä hetkellä euronsa enimmäkseen ulkomaisiin verkkokauppoihin (Lähde: Tampereen Yliopisto).

Tässä on sinun mahdollisuutesi!

Verkkokauppatyyppejä on monenlaisia

Verkkokauppa mielletään helposti vain Netanttila-maiseksi, myyjältä kuluttajalle suunnatuksi (B2C) myynniksi, joka toimii joko erillisenä liiketoiminnan muotona tai kivijalkaliikkeen lisänä verkossa. Verkkokauppa voi kuitenkin olla paljon muutakin.

Perinteisen kuluttajabisneksen lisäksi verkkokauppa voi olla suunnattu business-to-business (B2B) asiakkaille tai esimerkiksi suoraan kuluttajilta-kuluttajille (C2C). Verkkokaupan voi myös toteuttaa esimerkiksi monikauppiasmallin mukaisesti.

Yhtä kaikki, verkkokaupassa on kyse tilaus- ja toimitusprosessin sähköistämisestä sekä ostamisesta.

B2B verkkokaupparatkaisut

B2B eli yritykseltä toiselle suunnatut verkkokaupat toimivat usein teknisessä mielessä kuluttajille tarkoitetun verkkokaupan tavoin, mutta ovat käyttötarkoitukseltaan sen verran erilaisia, että ne muistuttavat ominaisuuksiltaan pikemminkin tilausjärjestelmä kuin perinteistä verkkokauppaa.

Toteutimme Carl Stahl Oy:lle nostotarvikkeiden B2B verkkokaupan.

”Vanhan sivuston pohja oli melko hankala ylläpitää ja toivoimme, että uuteen sivustoon meidän olisi helppo itse tehdä tuotemuutoksia ja päivityksiä”, Carl Stahl Suomen toimitusjohtaja Olli Lindroos kertoo.

Monikauppiasverkkokaupat

Monikauppiasverkkokauppa tai toiselta nimeltään yhteisöverkkokauppa kokoaa yhden palvelun alle useita yrittäjiä, jotka myyvät tuotteitaan tai palvelujaan joko toisille yrittäjille tai kuluttajille.

Yksi toteuttamistamme monikauppiasverkkokaupoista on kalastustarvikkeita myyvä Kalastamo, joka voitti 2014 Vuoden verkkokauppa -tittelin Retail Awards kilpailussa. Perusteluina voitolle oli muun muassa helppokäyttöisyys, yhteisöllisyys ja se, että Kalastamo auttaa toimintatavallaan pieniä yrityksiä verkkokaupan perustamisessa.

Sofokus on erikoistunut vaativiin verkkokauppoihin

Emme kilpaile toteutuksien määrällä, vaan laadulla. Toimintaamme ohjaa halu toteuttaa verkkokauppoja, jotka tuottavat. Olemme tehneet satoja integraatioita erilaisiin järjestelmiin kuten HansaWorld, Digia Enterprise, Lemonsoft, Visma Nova ja niin edelleen. Olemme toteuttaneet kauppapaikkoja, joissa on sekä B2B, että B2C kohderyhmille tarkoitetut toiminnot.

B2B-puolella esimerkiksi monimutkaiset alennusprosenttien määrittelyt, asiakasryhmäkohtaiset hinnoittelumallit aiheuttavat erityyppisiä haasteita kuin kuluttajapuolen verkkokaupassa.

Meillä on erikoisosaamista monikauppiasratkaisuista, joka on nouseva trendi Suomessakin. Halutaan yksi alusta, johon kerätään useita toimijoita tietyltä liiketoiminta-alueelta.

Tutustu toteuttamiimme verkkokauppoihin:

Magento e-Commerce verkkokauppa-alusta on maailman johtava

Olemme toteuttaneet useilla erilaisilla alustateknologioilla verkkokauppoja, mutta nykyään päädymme useimmiten Magento-pohjaiseen verkkokaupparatkaisuun. Magento on maailman nopeimmin kasvava verkkokauppa-alusta ja sen päälle on toteutettu yli 100 000 verkkokauppaa ympäri maailman. Magento on avoimen lähdekoodin tuote (Open Source). Se on myös skaalautuva, mukautettava ja integroitavissa joustavasti muihin järjestelmiin.

Johtuen mukautettavuudesta ja soveltuvuudesta erilaisiin käyttötarkoituksiin Magento on myös melko raskas ja monimutkainen järjestelmä. Magento on Open Source tuotteeksi varsin monimutkainen. Me olemme toteuttaneet Magenton päälle niin B2B, B2C kuin monikauppias-mallin mukaisia verkkokauppoja. Tämän myötä olemme joutuneet tutustumaan syvällisesti esimerkiksi siihen, miten Magento saadaan optimoitua toimimaan nopeasti.

10 syytä valita Magento verkkokauppa-alustaksi.

Toimivan verkkokaupan elementit

Verkkokaupankäynti on haastava laji ja siinä onnistuminen vaatii usean eri osa-alueen hallintaa. Tarvitaan mm. toimiva liiketoimintakonsepti, soveltuva verkkokauppa-alusta, sujuva tekninen toteutus, hyvä käytettävyys, houkutteleva ulkoasu, integrointeja taustajärjestelmiin, tilaus-, toimitus- ja logistiikkaprosessien hiomista sekä digitaalisen markkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin tehokasta hyödyntämistä.

Verkkokaupan pystytysprosessiin on myös syytä varata riittävästi aikaa. Usein tämän ajatellaan olevan vain teknisen alustan pystytys, vaikka useimmiten eniten kalenteriaikaa kuluu mm. siihen, että tuotekuvaukset saadaan tip-top kuntoon toiminnanohjausjärjestelmässä ja reaaliprosessit tukemaan esimerkiksi tuotepalautuksia.

Yhdessä kumppaniemme kanssa opastamme sinua kaikissa tarvittavissa osa-alueissa, jotta verkkokauppahankkeesi onnistuisi.

Lataa verkkopalveluopas

Verkkopalveluopas
  • Tuottaako palvelusi?
  • Onko tietoturva kunnossa?
  • Antaako palvelusi luotettavan kuvan?
  • Yskiikö palvelusi isoilla käyttäjämäärillä?
  • Hyödyntääkö palvelusi sosiaalisen median mahdollisuudet?
Tämän oppaan avulla voit itse arvioida millä tasolla oma verkkopalvelusi on. Oppaan luettuasi ymmärrät mistä elementeistä toimiva verkkopalvelu koostuu.

Ota yhteyttä

Avulias joukkomme ratkaisee verkkopalveluhaasteesi,
ota siis rohkeasti yhteyttä!


Please leave this field empty.

×
Tilaa uutiskirje

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme, niin pysyt kartalla
siitä mitä me teemme. Uutiskirje ilmestyy n. 6krt/v.

×
No voi harmi! Kerro meille miksi

×
Liity sisäpiiriin

Tilaa uusimmat postaukset suoraan sähköpostiisi.

tabletti
×

Tilaa Sofokuksen uutiskirje, saat tuoreimmat kuulumiset sähköpostiisi.