Turku Science Park ja Sofokus herättävät yritysideat eloon kansainvälisessä hackathon-tapahtumassa

Turku Science Park, Sofokus, Northbound Startups ja Tehnopol järjestävät virtuaalisen Tech Me Together Hackweek -tapahtuman 10.–13.5.2022. Tapahtumaa tukee Euroopan aluekehitysrahasto ja Interreg Central Baltic.

Hackathon-tapahtumassa kehitetään yrityskonsepteja pienryhmissä. Tapahtuma törmäyttää eri alojen tekijöitä toisiinsa ja tarjoaa alustan pidempiaikaisten yhteistyöverkostojen kehittymiselle kansainvälisessä startup-ympäristössä. 

Nelipäiväiseen tapahtumaan sisältyy ideoiden testausta ja konseptien suunnittelua monialaisissa työryhmissä, verkostoitumista sekä ideatreffejä. Hackathonissa toimii asiantuntijoina Sofokus Venturesin Turo Numminen (startup-sijoittaminen), Sofokuksen liiketoimintakonsultit Lauriina Holmström (kasvukonsultointi) ja Tomi Neulanen (yrityksen kehittäminen), sekä Milla Heikkilä (people happiness ja tiimin yhteistoiminta) ja Suvi Hyrsky (viestintä ja PR). Viikon päätteeksi tiimit esittelevät ideansa oikeille sijoittajille, ja kaikki saavat muotoiltua idealleen selkeät suunnitelmat jatkoa varten. 

Tapahtuman työskentelykieli on englanti. Monikielisyys ja virtuaalisuus mahdollistavat osallistumisen mistä tahansa. Tavoitteena on ollut löytää tiimejä, joilla on jo idea olemassa, mutta ei konkreettisia suunnitelmia miten rakentaa toimiva yritys idean pohjalta. Osallistujat ovat Suomesta, Virosta, Ruotsista ja Marokosta.

“Pandemia-aika on korostanut kommunikaation ja yhdessä tekemisen tärkeyttä. Tech Me Together on molempien näiden teemojen asialla yhdistäen ihmiset ja ideat niin sanotusti saman virtuaalisen pöydän ääreen”, toteaa Sofokuksen Turo Numminen.

Lisätiedot hackathonista medialle:

Sofokus Oy, Turo Numminen, +358 50 517 1752, turo.numminen@sofokus.com

Sofokus on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijakonserni. Suunnittelemme ja tuotamme digitaalisia ydinratkaisuja, jotka luovat puolustettavaa kilpailuetua kunnianhimoisille organisaatioille. Tarjoamme strategia-, suunnittelu- ja teknologiapalveluita sekä kiihdytämme ja investoimme alkuvaiheen digisydän-startupeja. Lisätietoja: sofokus.com ja sofokus.com/ventures