Verkkokauppa on sähköinen myyntikanava

Verkkokaupankäynti on jatkanut kasvuaan viime vuosien aikana runsaasti, ja jo nyt suomalaiset ostavat verkosta yli kymmenellä miljardilla eurolla vuodessa. Määrä on yli 20 prosenttia enemmän kuin neljä vuotta sitten. Suosion kasvu ei ole ihme, sillä nykyisten logistiikka- ja varastointijärjestelmien ansiosta verkossa voi myydä oikeastaan mitä vain. Esimerkiksi elintarvikkeiden verkkomyynti on kääntynyt parin viime vuoden aikana kasvuun.

Myös ostavien ihmisten määrä ja ikärakenne ovat muutamassa vuodessa muuttuneet. Tutkimusten mukaan 75 prosenttia kaikista aktiivi-ikäisistä kuluttajista on tehnyt ostoksia verkossa. Verkkoa käyttävä ostovoima on vahva ja jatkuvassa kasvussa.

Kuitenkin suomalaiset verkkokauppa-asiakkaat kiikuttavat euronsa tällä hetkellä euronsa enimmäkseen ulkomaisiin verkkokauppoihin. Tässä on sinun mahdollisuutesi!

Verkkokauppatyyppejä on monenlaisia

Verkkokauppa mielletään helposti vain Netanttila-maiseksi, myyjältä kuluttajalle suunnatuksi (B2C) myynniksi, joka toimii joko erillisenä liiketoiminnan muotona tai kivijalkaliikkeen lisänä verkossa. Verkkokauppa voi kuitenkin olla paljon muutakin.

Perinteisen kuluttajabisneksen lisäksi verkkokauppa voi olla suunnattu business-to-business (B2B) asiakkaille tai esimerkiksi suoraan kuluttajilta-kuluttajille (C2C). Verkkokaupan voi myös toteuttaa esimerkiksi monikauppiasmallin mukaisesti.

Yhtä kaikki, verkkokaupassa on kyse tilaus- ja toimitusprosessin sähköistämisestä sekä ostamisesta.

Sofokus on erikoistunut vaativiin verkkokauppoihin

Emme kilpaile toteutuksien määrällä, vaan laadulla. Toimintaamme ohjaa halu toteuttaa verkkokauppoja, jotka tuottavat. Olemme tehneet satoja integraatioita erilaisiin järjestelmiin kuten HansaWorld, Digia Enterprise, Lemonsoft, Visma Nova ja niin edelleen. Olemme toteuttaneet kauppapaikkoja, joissa on sekä B2B, että B2C kohderyhmille tarkoitetut toiminnot.

B2B-puolella esimerkiksi monimutkaiset alennusprosenttien määrittelyt, asiakasryhmäkohtaiset hinnoittelumallit aiheuttavat erityyppisiä haasteita kuin kuluttajapuolen verkkokaupassa.

Meillä on erikoisosaamista monikauppiasratkaisuista, joka on nouseva trendi Suomessakin. Halutaan yksi alusta, johon kerätään useita toimijoita tietyltä liiketoiminta-alueelta.

Toimivan verkkokaupan elementit

Verkkokaupankäynti on haastava laji ja siinä onnistuminen vaatii usean eri osa-alueen hallintaa. Asioita joihin verkkokauppaa perustavan tulee kiinnittää huomiota:

  • Liiketoimintakonsepti
  • Verkkokauppa-alustan soveltuvuun
  • Tekninen toteutus
  • Käytettävyys
  • Ulkoasun selkeys ja houkuttelevuus
  • Taustajärjestelmien integroinnit
  • Tilaus-, toimitus- ja logistiikkaprosessit
  • Digitaalisen markkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin tehokas hyödyntäminen

Verkkokaupan pystytysprosessiin on myös syytä varata riittävästi aikaa. Usein tämän ajatellaan olevan vain teknisen alustan pystytys, vaikka useimmiten eniten kalenteriaikaa kuluu mm. siihen, että tuotekuvaukset saadaan tip-top kuntoon toiminnanohjausjärjestelmässä ja reaaliprosessit tukemaan esimerkiksi tuotepalautuksia.

Yhdessä kumppaniemme kanssa opastamme sinua kaikissa tarvittavissa osa-alueissa, jotta verkkokauppahankkeesi onnistuisi.

Kauppahalli24 verkkoruokakauppojen ykkönen

Kauppahalli24

Kauppahalli24 verkkoruokakauppa on edelläkävijä Suomessa. Teknisesti ratkaisu yhdistää perinteisempiä logistiikkaratkaisuja nykyaikaiseen Magento-pohjaiseen verkkokauppaan. Lopputulos on monikauppias-verkkokauppa, joka tuo tuoreita tuotteita kaikkien ulottuville helposti ostettavassa muodossa.

Lue lisää..

Carl Stahl Oy:lle helppokäyttöinen B2B verkkokauppa

CarlStahl

Carl Stahl Oy on 1800-luvun loppupuolella perustettu kansainvälinen perheyritys, joka on erikoistunut erilaisiin nosto- ja siirtotarvikkeisiin. Sofokus toteutti Carl Stahl Suomelle Magento -pohjaisen B2B verkkokaupan.

Lue lisää..

Heirol – Autotallista keittiövälinetuottajien kärkeen

Heirol

Heirol Oy on vuonna 1991 perustettu Kaarinalainen keittiövälineitä valmistuttava ja maahantuova perheyritys. Heirolin Magento-pohjaisessa verkkokaupassa yhdistyvät yrityksen verkkosivustot ja verkkokauppa.

Lue lisää..

Magento e-Commerce verkkokauppa-alusta on maailman johtava

Olemme toteuttaneet useilla erilaisilla alustateknologioilla verkkokauppoja, mutta nykyään päädymme useimmiten Magento-pohjaiseen verkkokaupparatkaisuun. Magento on maailman nopeimmin kasvava verkkokauppa-alusta ja sen päälle on toteutettu yli 100 000 verkkokauppaa ympäri maailman. Magento on avoimen lähdekoodin tuote (Open Source). Se on myös skaalautuva, mukautettava ja integroitavissa joustavasti muihin järjestelmiin.

Johtuen mukautettavuudesta ja soveltuvuudesta erilaisiin käyttötarkoituksiin Magento on myös melko raskas ja monimutkainen järjestelmä. Magento on Open Source tuotteeksi varsin monimutkainen. Me olemme toteuttaneet Magenton päälle niin B2B, B2C kuin monikauppias-mallin mukaisia verkkokauppoja. Tämän myötä olemme joutuneet tutustumaan syvällisesti esimerkiksi siihen, miten Magento saadaan optimoitua toimimaan nopeasti.