Moni yritys liputtaa yritysjohdon valmennuksen puolesta. Johdolle järjestetään erilaisia koulutuksia ja pajoja siitä, miten voida paremmin, miten johtaa oikein, miten motivoida alaisiaan ja niin edelleen. Mutta missä viipyy tavallisten ”rivityöntekijöiden” kouluttaminen? Miksi firmoissa ei nykypäivänä anneta avuja jokaiselle, työnkuvaan katsomatta?

Kun vuoden alussa aloitin työt Sofokuksen henkilöstövastaavana, en vielä täysin tiennyt, minkälaisista palasista työni tulisi koostumaan ja ehkä on läpinäkyvyyden vuoksi todettava, etten tiedä sitä 100-prosenttisella varmuudella vieläkään. Tänään voin kuitenkin ilokseni todeta, että myös suuri intohimoni, kokonaisvaltainen hyvinvointi, jonka parissa olen häärinyt jo useamman vuoden, tulee jatkossa korostumaan työssäni entistä enemmän.

Ladies and gentlemen! Here comes SOFOKUS LIFE!

Olen vahvasti sitä mieltä, että henkilöstön hyvinvointi on meidän kaikkien vastuulla. On työntekijän velvollisuus seurata omaa jaksamista ja noudattaa työpaikan yhteisiä pelisääntöjä, jotka on luotu tukemaan jokaisen henkistä ja fyysistä jaksamista. Työnantajan vastuulla on puolestaan huolehtia riittävästä informaation kulusta ja riittävän tuen antamisesta sekä hyvinvoinnin mahdollistamisesta. Work-life-balance on tässä hyvin keskeisessä asemassa.

Se, miten me työnantajana tuemme tätä tasapainoa, onkin itse työhyvinvoinnin Graalin malja. Hyvinvointihan on kokonaisvaltaista – se ei rajoitu pelkästään työpaikalle ja työhyvinvointiin, vaan koostuu nimenomaan henkilön kyvyistä ja resursseista (omista ja ympäristön tarjoamista) jäsentää omaa arkeaan.

Jotta henkilöstömme voisi entistä paremmin ja olisi entistä onnellisempi myös työpaikan ulkopuolella, olemme päättäneet luoda Sofokuksen oman hyvinvointikonseptin – Sofokus Lifen. Tämän konseptin tavoitteena on tukea henkilöstömme jaksamista joka päiväisessä arjessa ja jakaa tietoutta hyvinvoinnin peruspilareista.

Sofokus Life tarjoaa vinkkejä terveellisen ja hyvinvoivan arjen rakentamiseen ja näin ollen käsittelee muun muassa unen, ravinnon ja liikunnan tärkeyttä. Tulossa on workshopeja, luentoja, yhteisiä aktiviteetteja ja tietoiskuja siitä, miten jokainen voi itse parantaa omaa jaksamistaan ja hyvinvointiaan – niin työpaikalla kuin myös sen ulkopuolella.

Henkilöstön suusta:

“Olen ollut Sofokuksella vasta pari kuukautta ja jo tässä lyhyessä ajassa minusta on tuntunut, että minua kunnioitetaan täällä sekä työntekijänä että ihmisenä enemmän kuin yhdessäkään aikaisemmista työpaikoistani. Työhön asettuminen on tehty helpoksi ja tukea saa, kun sitä tarvitsee. Hyvinvointi ja tasapainoinen elämä ovat minulle erittäin tärkeitä arvoja ja siksi olin erittäin innoissani kuullessani Sofokuksen alkavan panostaa työhyvinvointiin entistäkin enemmän.”

– Janne Lemmetyinen, Data Analyst

”Meillä annetaan hyvät eväät oman hyvinvoinnin kehittämiseen, mm. herkullisilla välipaloilla, yhteisillä liikuntatunneilla ja työkavereiden tuella. Kaikki on kuitenkin loppupelissä itsestään kiinni, mutta onneksi meillä siihen panostetaan.”

-Jerry Isaksson, Developer

“Kaikki hyvinvointivinkit ovat mielestäni tervetulleita, liittyvät ne sitten syömiseen, ajanhallintaan, elämänhallintaan, palautumiseen tai muuhun vastaavaan. Jaksaminen ja palautuminen ovat erityisen tärkeitä aiheita, sillä meille rekrytoidaan paljon nuoria osaajia suoraan koulunpenkiltä. Kaikkien ei välttämättä tarvitse oppia näitä asioita kantapään kautta.”

-Niklas Karlsson, Project Manager

Uskon yrityksemme olevan edelläkävijä, kun puhutaan työntekijöiden hyvinvoinnista ja olen iloinen, että olen Sofokuksella päässyt valjastamaan oman osaamiseni täysin uudella tavalla. Tietääkseni kovin monessa muussa yrityksessä HR-osastoa ei luotsaa yrityksen oma, lisensoitu Personal Trainer ja jo tämä kielii siitä, että meillä hyvinvointiin todella panostetaan. Täällä ihminen ymmärretään kokonaisuutena, jolloin sana ”työhyvinvointi” saa täysin uudenlaisen merkityksen.

Vastuu työntekijän hyvinvoinnista todella kuuluu kaikille, mutta työnantajalla on mahdollisuus tarjota työntekijöilleen tähän parhaat mahdolliset työkalut. Meillä työnantajan yhtenä työkaluna toimii vastaisuudessa Sofokus Life!

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa Sofokuksen uusimmat blogipostaukset ja uutiset suoraan sähköpostiisi!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.