Siitä on liki vuosi aikaa, kun viimeksi remontoimme brändiämme uuteen uskoon. Tuli tikka-maskottia ja paljon muutakin. Mutta kehitys kehittyy, ja taas kerran on koskettava brändiimme. Tässä kohtaa voi jonkun mieleen juolahtaa, että miksi sitä brändiä pitää alati sorkkia. Antakaapas kun selitän. 🙂

Diginäkyvyys visualisoituu

Kirjoitin vuoden vaihteessa arvauksistani asioista, jotka muodostuvat tämän vuoden koviksi jutuiksi digitaalisen kehittämisen saralla. Visuaalisuuden hyödyntäminen digikanavissa tulee kasvamaan reippaasti. Tämä on osittain seurausta mm. siitä, että sosiaalisen median kanavissa ei välttämättä pääse enää esille ilman kuvia tai videota. Jopa perinteisesti tekstuaaliset välineet (kuten Twitter) visualisoituvat ja markkinoille tulee kokonaan uusia välineitä, kuten “video-Twitter” Vine.co. Jopa pörssiyhtiönkin uutisfiidi voi keskittyä visuaalisuuteen.

Kuvilla ja videoilla markkinointi on ikäänkuin uusi rikastettu mikroviestintä.

Okei, visuaalisuus on tärkeää. Mutta mitä tekemistä tällä oikeastaan on logon muokkaamisen kanssa? Asia kaipaa hieman lisää taustoittamista – erityisesti ottaen huomioon aiemman blogiartikkelini, jossa väitin ettei yrityksesi logolla ole mitään merkitystä. 🙂

Logon ja brändin tehtävänä on viestiä keitä me olemme ja mitä me teemme

Tehtävä on haastava – erityisesti kun jokainen teistä lukijoista muodostaa näkemyksensä meistä ihan itse. Voimme vain yrittää hellästi tuupata ajantuksia toivomaamme suuntaan. Vuosi sitten tehty brändiuudistus vei meitä maskotteineen tarkoituksellisesti hieman ohjelmistotalolle epätyypilliseen suuntaan. Uudistus otettiinkin markkinoilla kokonaisuudessaan yllättävän hyvin vastaan.

Mutta nyt se tuli. Nimittäin tikkaähky.

Jokainen somekanavamme pursuaa tikkaa ja opastamme luullaan joskus lasten värityskirjaksi. Lisäksi nykyinen logomme on ollut tismalleen samanlainen alusta asti. Tuumimme, että meidän on yksinkertaisesti pakko hiukan tuunata logoa ja yritysilmettä hieman “aikuismaisempaan” suuntaan.

Responsiivinen pikaopas

Ilmainen pikaopas mobiiliyhteensopivuuden varmistamisesta

 

Apua! Niistä tuli konservatiivisia!

No ehkei sentään, seuraavassa ajatukset, joiden perusteella tuunausta lähdettiin miettimään:

  • Värimaailma/fiilis saisi olla “lastenkirjamaisuuden” sijasta ripauksen aikuismaisempi.
  • Tuttu värimaailma haluttiin säilyttää tunnistettavana, mutta tuunauksen kera.
  • Liikemerkkimme – se jota kukkaseksikin on luultu – saisi muuttua hiukan jämerämmäksi.
  • Ripaus yksilöllisyyttä eli fontti mielellään ihan ikiomaksi.

Tässä on siis kyse pitkälti samasta kuin Shellin logomuutoksissa – ajanmukaistamisesta (artikkelin kohta nro 7).

Halusimme siis säilyttää lapsekkuutemme kasvamalla aikuiseksi. Makes sense, eh? 😉

Uusi logomme on valmis

Vanha logomme näytti siis tältä:

Sofokus - vanha logo

Sofokus – vanha hyvin palvellut logomme

Ja tässä uusi Sofokus logo:

Sofokus - uusi logo

Sofokus – uusi uhkea ja aikuinen logomme 🙂

Uusi logo on heti käytössä, jos et sitä jo huomannut (ei hätää, jos niin kävi, tämän pitikin olla melko pieni muutos). Samoin uusi hiukan tummasävyisempi värimaailma otettiin heti käyttöön.

Jatkossa tulemme vielä tekemään hiukan lisää muutoksia verkko- ja somenäkyvyyteemme. Tulevat oppaamme käyvät toivottavasti (ainakin ulkoasunsa puolesta) muuksikin kuin lasten värityskirjaksi. 😉

Ps. Tikkafanit: älkää pelätkö, Taneli ei ole häviämässä mihinkään, kunhan nyt lisätään hänen työviikkoonsa hieman enemmän vapaa-aikaa.