Toteutimme yhdessä Lahtinen Mantere Saatchi & Saatchin kanssa Toyota Finance Finland Oy:lle ja Toyota Auto Finland Oy:lle Toyota Jousto autorahoituspalvelun.

Toyota Jousto -palvelu asiakkaiden ja myyjien avuksi

Toyota lähti rakentamaan Toyota Jousto -autorahoituspalvelua jo useampi vuosi sitten ja alussa myyjien käytössä oli tarkoitukseen rakennettu Excel -laskuri. Toyota halusi kehittää verkkopohjaisen palvelun, jonka avulla sekä myyjät että asiakkaat pystyisivät laskemaan auto-ostoksen kuukausieriä samalla laskurilla.

Toyota Jousto -palvelun sisälle on ladattu tiedot Toyotan automallistosta ja tarjolla olevista lisävarusteista sekä -palveluista. Palvelun avulla asiakas kokoaa tarjolla olevista vaihtoehdoista haluamansa auton ja laskee kokonaisuudelle sopivan kuukausierän – aivan kuten verkkokaupassa.

Suunnittelun jälkeen asiakas voi halutessaan tulostaa rakentamansa auton tiedot ja suunnitelman kuukausieristä sekä hakea ennakkoluottopäätöksen suoraan Toyota Jousto –laskurista ja kävellä sen jälkeen suunnitelmansa kanssa myyjän puheille kauppaan.

Uudenlaista autokauppaa

Digitalisaatio on muuttanut monia toimialoja ja autokauppa on yksi niistä, joka on hitaasti mutta varmasti siirtänyt palveluitaan verkkoon. Esimerkiksi Toyota Jousto -palvelua hyödyntäneen autonostajan ostoprosessi on autokauppaan astellessa huomattavasti pidemmällä kuin aikaisemmin – asiakas tietää mitä hän on ostamassa ja millaisella hinnalla. Toyota Jousto -laskurin ansiosta asiakas pystyy myös hakemaan auto-ostokselleen rahoituksen jo ennen autokauppaan menoa.

Helppokäyttöinen palvelu on mahdollistanut asiakkaille aivan uudenlaisen autonostokokemuksen. Asiakas voi kotisohvaltaan suunnitella itselle parhaiten soveltuvan auton ja sille sopivan kuukausierän, Toyota Finance Finland Oy:n Kehityspäällikkö Matti Tanninen sanoo.

Toyota Jousto toteutettiin PHP-ohjelmistona

Räätälöitynä PHP-ohjelmistona toteutettu Toyota Jousto -laskuri on integroitu Toyotan autojenhallintaan, jolloin Toyotan verkkosivuilla näkyvät autot ovat reaaliaikaisesti valittavana myös laskurissa.

Sofokus onnistui hyvin suunnittelijoidemme vision konkretisoinnissa toimivaksi tuotteeksi. Jo ensimmäiset prototyypit näyttivät nopeasti sen, millainen potentiaali helppokäyttöisellä laskurilla on omatoimisessa autorahoituksen suunnittelussa, Lahtinen Mantere Saatchi & Saatchilla projektia vetänyt Patrik Liljebäck kommentoi.

Asiakaspalvelun helpottamiseksi laskurissa on laskelmien yhteyteen liitetty QR-koodit, joiden avulla kuluttaja voi tuoda kotona tekemänsä laskelman myyjälle. Liikkeessä myyjä lukee QR-koodin ja Toyota Jousto -laskuri avaa ohjelmaan kuluttajan rakentaman auton laskelman.

Projektin vetäjänä toiminut Lahtinen Mantere Saatchi & Saatchi suunnitteli ja konseptoi palvelun sekä suunnitteli myös sen käyttöliittymän ja visuaalisen ilmeen.

Tutustu Toyota Joustoon.