Mobiiliystävällinen verkkopalvelu on nykypäivää. Usein puhutaan responsiivisesta tai mukautuvasta verkkopalvelusta, mutta tämän ympärillä on myös muita huomioitavia asioita.

Minulla on läppäri, tabletti ja puhelin. Liikun paljon ja käytäntö “katso Googlesta” on arkipäivää. Muistinvaraiset erimielisyydet ratkaistaan Googlella, parturit ja muut yksinkertaiset varaukset tulee tehtyä puhelimella ja liikkuminen orjallisesti navigoinnin avulla. Illalla sohvan välistä kaivan tabletin ja tutkin päivän polttavimmat keskustelut ja surffailen päämäärättömästi ympäri verkon ihmeellistä maailmaa. Uskallan väittää, että olen melko normitallaaja eri näyttöpäätteiden osalta.

Kuvittele, että siirryt mobiililaitteellasi verkkopalveluun, joka ei ole mobiilioptimoitu. Tylsistymisesi lasketaan sekuneissa.

Asiakkaasi toimii samalla tavalla. Hänellä on useampia laitteita käytössä, joita käytetään hajanaisesti eri tilanteissa. Ostopolku voi olla suoraviivainen ostos verkkokaupastasi tai sekalainen suunnistus verkkopalvelusi, kivijalan, googlen hakutulosten ja sosiaalisen median kautta. Kuinka asiakkaasi löytävät sinut ja lopulta tulevat asiakkaaksi?

Et varmaankaan halua tarjota huonoa kokemusta tämän tutkimusmatkan aikana. Sivuttaiset skrollailut, zoomailut ja toimimattomien nappien turha hakkaaminen on tilanteita, jotka haluat todennäköisesti välttää. Mitä asiakkaitasi kiinnostaa, kun näyttötilasta näkyy kerralla vain murto-osa?

Ei varmaankaan ole myöskään pahitteeksi, jos verkkopalvelusi löytyy paremmin mobiililaitteiden hakutuloksista ja sivustosi latautuu sekunneissa. Verkkopalvelusi sisältö ei myöskään säily vuodesta toiseen samana. Kuinka otat huomioon sisällönsyötössä mobiilikäyttäjät?

Responsiivinen verkkopalvelu ei ole yhtä kuin mobiiliystävällinen verkkopalvelu

Mobiiliystävällinen verkkopalvelu on jatkumoa pitkään hypetetylle responsiiviselle verkkopalvelulle. Kuitenkin hieman laajemmalla näkökulmalla. Lähtökohtaisesti verkkopalvelusi pitää toimia laitteella kuin laitteella ilman turhia kysymysmerkkejä. Tähän toki vaikuttaa lopullinen tekninen toteutus, mutta taustalla jyllää myös toivomasi positiivinen asiakaskokemus sekä käyttökokemuksen, hakukoneoptimoinnin ja sisällöntuotannon kulmat.

Toteutimme tiiviin oppaan näistä asioista. Opas on tarkoitettu sinulle, joka haluat ymmärtää mistä elementeistä mobiiliystävällisyys rakentuu.

Toivon, että oppaan luettuasi osaat vaatia verkkopalvelultasi enemmän. Osaat vaatia asioita, jotka vaikuttavat positiivisesti yrityksesi sähköiseen olemukseen. Osaat vaatia mobiiliystävällisen verkkopalvelun, joka palvelee loppukäyttäjää ja luo positiivista asiakaskokemusta.

Tsemppiä liikkuvan asiakkaasi hurmaamiseen!

 

Lataa ilmainen opas

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.