GCP on Googlen tarjoama palveluvalikoima joka kilpailee samoilla markkinoilla Microsoft Azuren ja Amazonin AWS -ympäristöjen kanssa. Google on kehittänyt omaan käyttöönsä palveluita kymmeniä vuosia ja nyttemmin avannut palvelut myös muiden käyttöön. Google on yksi niistä harvoista yrityksistä maailmassa, jonka nimi on myös laajasti käytössä oleva verbi.

Miksi Google Cloud Platform?

Google avasi kesäkuussa Google Cloud Platform -pilvipalvelunsa Suomessa. Keskus on merkittävä asia Suomelle ja suomalaisille yrityksille siksi, että se mahdollistaa datan säilömisen Suomessa ja läheinen lokaatio mahdollistaa entistäkin pienemmän viiveen.

Googlen palveluverkko toimii Googlen omassa maailmanlaajuisessa verkossa, joka on suuri kilpailuetu moniin muihin palveluntarjoajiin verrattuna kun viestiliikenne palvelinten välillä ei ole riippuvainen julkisesta internet-verkosta.

Jo nyt on nähtävissä koneoppimisen olevan tulevaisuuden megatrendi. Kilpailijoihinsa verrattuna Google Cloud Platform tarjoaa kattavat palvelut koneoppimiseen, jotka mahdollistavat koneoppimisen hyötyjen ja Googlen keräämän oppimisdatan hyödyntämisen kustannustehokkaasti asiakasprojekteissa.

Miten partneruus vaikuttaa Sofokuksen asiakkaisiin?

Partneruus tuo Sofokuselle uusia mahdollisuuksia palvella nykyisiä ja uusia asiakkaita laajemmin. Uusien osaajien kouluttaminen jatkuu tulevaisuudessakin ja GCP-sertifioituja asiantuntijoita arvioidaan olevan vuoden loppuun mennessä lähes kaksikymmentä. Asiakkaille tämä näkyy pääosin palvelukirjon laajentumisena sekä mahdollisesti palveluiden siirtoina Suomen kamaralle.

Olemme käyttäneet Googlen pilvialustaa jo kauemman aikaa, mutta halusimme syventää osaamistamme virallisen kumppanuuden kautta. Suomalaiset organisaatiot ovat olleet hyvin kiinnostuneita mahdollisuudesta sijoittaa verkkopalvelunsa globaalin edelläkävijän Suomen datakeskukseen“, kuvailee Sofokuksen perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Malinen.

Olemme partneruudesta innoissamme ja tulemme hyödyntämään sitä kaikin mahdollisin tavoin asiakkaidemme liiketoiminnan edistämiseksi.

Julkinen pilvi on moottori kestävälle kehitykselle, tarjoamalla palveluita kotimaasta olemme varmoja, että yhä useammat yritykset pystyvät hyödyntämään modernia teknologiaa uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. On hienoa nähdä Sofokuksen investoivan Googlen pilviteknologiaan kasvun ja uusien työpaikkojen luomiseksi”, sanoo Ari Lampela, Google Cloud.

Kiinnostuitko? Varaa maksuton Google Cloud Platform -konsultointitapaaminen GCP-asiantuntijamme kanssa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.