Liveto on vuonna 2015 perustettu lipunmyyntiin ja tapahtumajärjestämiseen keskittyvä yritys. Suomesta löytyy kourallinen kaikille tuttuja lippukauppatoimijoita.
Liveto haluaa kuitenkin puhaltaa aavistuksen paikalleen jämähtäneeseen markkinaan uutta henkeä. Pelkkä lipunmyyntiportaali ei nykypäivänä enää riitä, vaaditaan kokonaisvaltaisempaa palvelua.

Liveto Groupin taustalla on vuosikymmenien kokemus tapahtumanjärjestämisestä

Liveton takana on joukko tapahtumakoordinoinnin ja digitaalisen liiketoiminnan konkareita. Jo pelkästään Liveton toimitusjohtajalla Antti Korhosella on viidentoista
vuoden kokemus erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Antti tunnetaan markkinassa paremmin lempinimellään ”Boss Korhonen”, joka kuvastaa sitä kuinka hommaa tehdään Savolaismaisella asenteella – anteeksipyytelemättä, mutta pilke silmäkulmassa.

“Törmäsin itse tapahtumia järjestäessäni jatkuvasti samaan ongelmaan: markkinoilla olevat lippupalvelut olivat suunnattuja pikemminkin passiiviseen lipun ostamiseen kuin aktiiviseen lipun myymiseen. Oli aikamoinen savotta opetella vaikeimman kautta kaikki kikkakolmoset, millä saatiin vedettyä keikkalehterit täyteen.

Vaikka välillä ahdisti oikein kunnolla, kun lippuja oli roppakaupalla jäljellä ja aikaa pari päivää h-hetkeen. Toisaalta se oli todella antoisa oppikoulu. Näillä kilometreillä on paljon helpompi asettua asiakkaamme saappaisiin”, Antti kertoo.

Liveto osana tapahtumanjärjestämisen ekosysteemiä

Antti halusi luoda palvelukonseptin, joka kattaa kaikki ne palaset, jotka tapahtumajärjestäjä tarvitsee. Tämän pohjalta syntyi Liveto.

Liveton avulla kuka tahansa voi perustaa oman tapahtuman ja laittaa sen liput myyntiin. Liveto ottaa komission myydyistä lipuista ja tulouttaa loput järjestäjälle.

“Liveton helpoutta ja toimivuutta on kehuttu tapahtumanjärjestäjien toimesta, mutta erityisen tärkeänä pidän asiakkaiden kuuntelemista herkällä korvalla. Jos (ja kun) jokin asia mättää, tartumme siihen ja korjaamme sen.

Tästä olemme saaneet varmaankin eniten kiitosta. Meidän pitää joka päivä lunastaa paikkamme nöyrällä asenteella ja kovalla tekemisellä. Liveton tarina on vasta alussa, mutta palvelumme kautta on jo kulkenut liki miljoonan euron edestä lippuja”, lataa Korhonen.

Naamat festivaali myytiin loppuun ensimmäistä kertaa ongelmitta

Naamat festivaalin liput myytiin loppuun 57 sekunnissa.

Lipunmyyntijärjestelmä on tietoteknisesti haastava rakentaa, koska kuormituspiikit ovat rajuimmillaan todella hurjia. Kun suositun ja odotetun tapahtuman lipunmyynti aukeaa, tulee palveluun varsinainen kultaryntäys.

Naamat on vaihtoehtoinen rockfestivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo 17. kertaa, Keski-Suomen Muuramessa. Festarit on myyty loppuun kymmenen kertaa peräkkäin ennen kuin esiintyjiä on edes julkistettu.

”Huhujen mukaan tämä oli ensimmäinen kerta koskaan Naamojen historiassa kun lipunmyynti ei kaatunut ulkopuolisen hoitamana. Sofokuksen poppoolle voi siis hyvällä syyllä jakaa kiitosta tästä suorituksesta”, lopettaa Boss Korhonen.

Miten Sofokus liittyy tähän?

Liveton tekniikka on kokonaisuudessaan Sofokuksen käsialaa. Kyseessä on moderni pilvipalvelu, jonka kautta palvellaan kaikkia tapahtumanjärjestämiseen liittyviä kohderyhmiä.

Palvelu toimii luonnollisesti niin mobiilissä kuin verkossakin ja sen lipunluku sovellus toimii mm. tavallisessa Android-puhelimessa ja ammattilaisten suosimassa erikoispäätelaitteessa. Palvelua kehitetään aktiivisesti ja vuodelle 2016 on aikataulutettu useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia.