Vuosi 2018 alkaa olla taputeltu ja katseet kohdistuvat jo uuteen vuoteen odottavaisissa tunnelmissa. Päätimme tuttuun tapaan kurkata hieman peräpeiliin ja katsoa, mikä meitä puhutti tänä vuonna. Kokosimme blogistamme vuoden suosituimmat ja kiinnostavimmat postaukset yhdelle listalle ja huomasimme, että teemoina alustatalous, yrityskulttuuri ja kilpailukyky kiinnostivat meitä ja seuraajiamme selkeästi eniten. Tässä meidän vuosi 2018 tiivistettynä, ole hyvä!

Miksi alustatalous on kriittistä liiketoiminnallesi?

Alustatalous on yksi modernin liiketoimintamuotoilun kulmakivistä. Se yhdistää liiketoiminnan ja ohjelmistot ekosysteemimäisellä tavalla luoden uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Mikä tärkeintä alustatalous antaa yrityksellesi mahdollisuuden rakentaa epäreilu kilpailuetu.

sofokus arrow rightLue lisää

Web-analytiikka mahdollistaa verkkoliiketoiminnan tuloksellisuuden

Web-analytiikka on verkkoliiketoiminnan tärkeimpiä työkaluja. Kuten mitä tahansa liiketoimintaa, myös verkkoliiketoimintaa tulisi mitata ja kehittää aktiivisesti.
Monet yritykset  eivät todellisuudessa kuitenkaan tiedä, onko heidän verkkoliiketoimintansa tuloksellista ja miten sitä pitäisi kehittää. Myös digimainontaan saatetaan käyttää suuria summia, mutta todellisia tuloksia ei tiedetä, eikä kampanjoita optimoida.

sofokus arrow rightLue lisää

Digitaaliset alustat luovat parempaa asiakaskokemusta

Alustatalous ei ole uusi liiketoiminnan organisoitumistapa. Itseasiassa alustojen päälle on rakennettu liiketoimintaa jo vuosikymmenien ajan. Digitaalinen alusta ja asiakaskokemus kulkevat käsi kädessä. Alusta rakennetaan aina viime kädessä käyttäjille ja asiakaskokemuksen laatu määrittelee hyvin pitkälti alustan menestystä.

sofokus arrow rightLue lisää

Omat alustaunelmat – Alustatalouden taru ja todellisuus

Oletpa perustamassa tai luotsaamassa olemassa olevaa yritystä niin olethan ottanut huomioon sinunkin toimintaasi ympäröivät digitaaliset alustat, alustatalouden. Näethän alustatalouden vain ja ainoastaan mahdollisuutena?

sofokus arrow rightLue lisää

Huono yrityskulttuuri tuottaa surkeaa palvelua ja estää yrityksen kasvun

Ihmiset pyrkivät jatkuvasti kehittämään itseään. Mutta entäpä yritykset? Yrityksetkin ovat vain joukko erilaisia ihmisiä, jotka ovat ajan saatossa luoneet itselleen ja tiimilleen joukon huonoja tapoja. Eikö siis yrityksenkin tulisi jatkuvasti pyrkiä muuttamaan ja poistamaan toimintatapoja, jotka ovat haitaksi työilmapiirille ja liiketoiminnalle?

sofokus arrow rightLue lisää

Hello API economy!

We can say API economy has exploded rapidly.  IoT (Internet of things) devices become ubiquitous, using APIs (application programmer interfaces) to transfer data between users and systems. For us this has become business as usual. The urgency to create new business models are the factors behind such a rapid growth.

sofokus arrow rightLue lisää

Creating an unfair competitive edge

Let’s create an unfair competitive edge. “I guarantee, that we are going to be super happy after that”. We’ve all heard this during our professional career at some point. Okay let’s do it, but where should I start?

sofokus arrow rightLue lisää

Technology strategy: How to transform from a Tech Slagger to a Tech Forerunner?

Majority of CEOs and leadership teams view technology as critical to their company’s long-term survival, but very rarely companies have effectively balanced innovation risk profiles, capital constraints and organizational talent gaps to sustain their commitment to technological innovation. Companies seem to be divided on one side or the other of disruption. I have categorised these companies as the “Tech Forerunners” and “Tech Slaggers”.

sofokus arrow rightLue lisää

Building a competitive edge through digital ecosystem

Almost every business that steps in to the digital world faces the similar questions. How can we build a competitive edge? How do we differ from our competitors? How much investments it requires?
There is no silver bullet for achieving a competitive edge, but there is a path that every modern organization should consider taking.

sofokus arrow rightLue lisää

Ecommerce vs. Platform Economy

Ecommerce has become such a common term to most people that I believe setting up a “Ecommerce vs Platform Economy” debate would help to clarify the concept of platform economy. Read and find out what the similarities and the differences of these two online business concepts have and which one is the right one for you.

sofokus arrow rightLue lisää

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa Sofokuksen uusimmat blogipostaukset ja uutiset suoraan sähköpostiisi!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.