Sofokus toteutti Muumimaailmalle oman, olemassa olevaan sivustoon integroidun lippujärjestelmän.

Lippujärjestelmän avulla pääsylippujen ennakkomyynti tehostuu ja lippujen toimittaminen asiakkaille on nopeampaa.

Liiketoiminnan kannalta lipunmyyntiprosessin sujuvuus on Muumimaailman kaltaiselle teemapuistotoimijalle ensisijaisen tärkeää. Oman ketterän järjestelmän avulla sujuvuus voidaan varmistaa.

Oma lippukauppa oli luonteva valinta

Muumimaailman kokoiselle isolle brändille oman lippujärjestelmän rakentaminen oli luonteva ratkaisu. Aiemmat kokemukset sekä se, että Muumimaailman sivuille tullaan pääasiassa suoraan eikä esimerkiksi hakukoneiden kautta, on osoittanut että rinnalle ei tarvita erillistä lippupalvelutarjoajaa. Oman järjestelmän kautta myös esimerkiksi kustannuksien hallinta on helpompaa.

 

LohikoskiQuoteKuva

Oman järjestelmän ketteryys on aivan eri luokkaa kuin valmiiden palveluiden. Nyt pystymme lähettämään pääsylipun yhteydessä esimerkiksi infopaketin, joka sisältää vaikkapa saapumis- ja pysäköintiohjeet.

Uuden lippujärjestelmän myötä voimme myös tarjota lippujen ostajille esimerkiksi erilaisia tarjouksia tai kuponkeja, jotka toimitetaan asiakkaalle osana lippuostosta”, kertoo Muumimaailman toimitusjohtaja Tomi Lohikoski.

 Asiakastyytyväisyys 100 prosenttia

Lippujärjestelmä pilotoitiin Muumimaailman Taikatalven yhteydessä ja tuloksena oli 100 prosenttinen asiakastyytyväisyys. Pilotoinnin tarkoituksena oli testata, miten palvelu toimii Muumimaailman muiden järjestelmien kanssa ja ennen kaikkea saada palautetta oikeilta asiakkailta.

Kyselyyn vastanneista asiakkaista 100% käyttäisi lippujärjestelmää tai suosittelisi sitä ystävilleen.

Testauksen tulos kertoo erityisesti palvelun käytön helppoudesta ja siitä, että tämän tyyppiselle lippujärjestelmälle on selkeä tarve.

Kauppa

Myimme prosentuaalisesti jo pilottivaiheessa uuden lippujärjestelmän kautta huomattavasti enemmän ennakkolippuja kuin aikaisemmin”, Lohikoski kertoo.

Lippujärjestelmän avulla Muumimaailma pystyy toimittamaan pääsyliput asiakkailleen välittömästi, joko sähköpostiin tai puhelimeen. Valmiiksi tulostettu tai puhelimessa oleva sähköinen lippu nopeuttaa toimintaa luonnollisesti myös lippuluukulla.

Tutustu Muumimaailman lippukauppaan.