Vaikka hakukoneoptimoinnin ei missään nimessä tule olla koko digitaalisen markkinoinnin strategiasi, tulisi sinun nähdä se yhtenä tärkeimmistä kanavistasi ja tärkeänä osana koko markkinoinnin kehittämisestäsi. Hakukoneoptimointiin vaikuttaa vuonna 2018 yhä useampi asia. Siksi kirjoitimme oppaan, jossa käymme läpi kuusi tärkeintä hakukoneoptimointiin vaikuttavaa kohtaa.

Hakukoneoptimoinnin suurimmat hyödyt voidaan jakaa kolmeen suurimpaan hyötyyn:

1. Hakukoneoptimointi tarjoaa pitkäaikaisia tuloksia

Sijoittuminen korkealle tietyllä avainsanalla, jossa on hyvä hakumäärä, luo jatkuvasti uutta liikennettä ja myyntiä niin kauan kuin pidät huolta että sivustosi pysyy kärjessä.

Kärkisijoituksiin pääseminen vaatii kuitenkin paljon työtä. Siksi on tärkeätä panostaa myös pitkän hännän avainsanoihin, joilla voit ajaa hieman vähemmän liikennettä sivustollesi mutta todennäköisesti ajat myös paljon ostamaan kiinnostunutta kävijää sivustollesi. Pienistä yksittäisistä avainsanoista pystyt kasvattamaan helpommin ison myyntikanavan, jota kilpailijasi eivät ole vielä välttämättä löytäneet.

Orgaaniset hakutulokset käsittävät merkittävän osan kaikista hakutuloksista ja jonka taustalla pyörii algoritmi, joka määrittelee hakutulokseen kaikista relevanteimmat hakutulokset.

Hakukoneoptimointi on erityisesti hyvä pienemmille yrityksille, koska pienenä yrityksenä et voi ostaa ylimmäisiä hakutuloksia, olet käytännössä samalla tasolla isompien yritysten kanssa. Ainoa tekijä, joka määrittelee menestyksesi on sinun luovuutesi sisällöntuottamiseen ja hakukoneoptimointiin. Ihmiset myös luottavat enemmän orgaanisiin tuloksiin kuin maksettuihin hakutuloksiin.

2. Hakukoneoptimointi auttaa rakentamaan brändiä

Hakukoneoptimointi on myös erinomainen kanava brändinäkyvyyden rakentamiseen. Monesti näkyvyyttä pyritään rakentamaan yrityksen domainin ympärille, jolloin jos olet pitkäjaksoisesti tehnyt töitä näkyvyytesi eteen, saat automaattisesti liikennettä sivustollesi ilman suurien summien sijoittamista mainontaan.

Yhtenä näkyvyyden mittarina on domainin auktoriteetti, joka kertoo miten luotettavana tahona sivustoasi voidaan pitää. Jos haluat tietää oman domainisi auktoriteetin saat sen selville helposti Open Site Explorer työkalulla.

Ihmiset hakevat kaikenlaista tietoa netistä ja hakukoneliikenne onkin ensimmäinen kanava, josta asiakkaat saavat ensikosketuksen yritykseesi. Jos pystyt tarjoamaan lisäarvoa kävijälle heti ensimmäisellä kerralla, kun hän päätyy sivustollesi, sinulla on paremmat mahdollisuus saada kävijä sivustollesi myös uudestaan. Hakukonetuloksiin vaikuttaa myös käyttäjän selailuhistoria, jolloin näyt paremmin hakutuloksien kärjessä, jos käyttäjä tunnistaa jo yrityksesi.

3. Hakukoneoptimointi parantaa käyttökokemusta

Hakukoneoptimointi muuttunut erittäin paljon alkuajoista, jolloin lähinnä keskityttiin erilaisiin kärkitulosta tavoitteleviin kikkoihin.

Nykyään hakukoneoptimointi on paljolti myös käyttökokemuksen rakentamista ja oikeastaan sivustojen rakentamista, niin kuin niitä kuuluisi alan parhaiden standardien mukaan rakentaa.

Googlen algoritmissä on satoja eri signaaleja ja muutoksia algoritmiin tehdään lähes päivittäin. Monet näistä signaaleista, kuten sivuston nopeus ja mobiiliystävällisyys, ovat signaaleja, jotka eivät paranna pelkästään hakukonenäkyvyyttäsi vaan myös käyttökokemusta sivustollasi. Googlen silmissä hyvä hakutulos latautuu nopeasti ja sen pystyy katsomaan mobiililaitteella.

Google pyrkii kehittämään jatkuvasti sivustojen käyttökokemuksia paremmaksi. Aina kun Google muuttaa tapaansa näyttää hakutuloksia, se pakottaa myös hakukoneoptimoijat muuttumaan.

Tämän takia hakukoneoptimoijat ovat jatkuvasti valppaina uusimmista tekniikoista ja trendeistä sekä pystyvät tarjoamaan näkemystä ja ideoita siihen, miten verkkopalvelua tulisi kehittää, jotta ne näkyvät hakutulosten kärjessä ja ovat käyttökokemukseelta parhammillaan. Voisi jopa sanoa että jos tiimissäsi on hakukoneoptimoija, sinulla on aina henkilö pitämässä huolta siitä, että sivustosi käyttökokemus vastaa tämän päivän asiakkaan vaatimuksiin.

Hakukoneoptimointi 2018: Varmista näkyvyytesi netissä

Keräsimme 6 tärkeintä kohtaa, jotka ei pelkästään vaikuta näkyvyyteesi hakukoneissa vaan myös sivuston koko käyttökokemukseen ja myyntiin. Oppaasta on vähennetty tekninen jargonia minimiin ja pidetty vain tärkeimmät asiat, jotka sinun pitää tietää liiketoimintapäättäjänä.

Päivitä tietosi vuodelle 2018 ja lataa opas. Hyviä lukuhetkiä 🙂

sofokus arrow rightHakukoneoptimointiopas 2018