Mikäli haluat kehittää yrityksesi liiketoimintaa, tehokas keino on hankkia ELY-konsultti. ELY-keskus maksaa virallisen puitekonsultin työstä valtaosan, ja omavastuuosuudeksi jää yritysten kehittämispalveluissa 325€/pvä (+ALV).

Mikä on puitekonsultti ?

ELY:n puitekonsultti on liiketoiminnan kehittämisen asiantuntija, jonka ELY-keskus on hyväksynyt yritysten kehittämispalvelut (KEHPA) -tuotteeseensa. ELY-keskus kustantaa kyseisen rahoituspalvelun käytöstä aiheutuneista kuluista valtaosan, ja asiakasyritys maksaa vain omavastuuosuuden.

Kukin ELY-konsultti keskittyy omaan asiantuntemusalueensa. Sofokuksen puitekonsultit auttavat ELY-keskuksen tukemana seuraavilla osa-alueilla:

 • Tuottavuuden parantaminen
 • Liiketoiminnan digitalisoiminen
 • Nykytilan analysointi ja kehittämissuunnitelman teko
 • Kansainvälisyyden kehittämisvalmiuksien parantaminen ja kansainvälinen kasvu
 • Innovaatioiden kaupallistaminen
 • Markkinoinnin kokonaisvaltainen kehittäminen
 • Asiakkuuksien kehittäminen

ELY-konsultti haastaa positiivisesti

Yksi kasvun salaisuuksista on antaa haastaa itsensä ja yrityksensä positiivisella ja kehittävällä tavalla. Salilla tavoitteellisesti treenaava hyödyntää personal trainerin palveluita, sama toimii yritykseesi. Ulkopuolinen asiantuntija tunnistaa ja kiteyttää asioita tehokkaasti, mikä näkyy myös ELY-keskuksen omista tutkimuksista.

Puitekonsultti on kuin Personal Brainer sinulle ja yrityksellesi.

Tavoitteet kehittämispalveluiden hyödyntämiselle

Keskeisin syy rahoitustuotteen olemassa ololle on saada suomalaiset pk-yritykset innostumaan toimintansa kehittämisestä. Aivan kuten valtio haluaa subventoida sähköautoilua, se haluaa tukea pk-sektorin yrityksiä erityisesti työllistämään ja kansainvälistymään.

Vaikka palvelu saattaa tuntua ensi alkuun merkillisen edulliselta, pk-yritysten menestys on kriittistä Suomen menestymiselle. Kannattaa siis tehdä hyvää sekä omalle liiketoiminnalleen että kotimaalleen.

Tuen hyödyntäminen aitoon kasvuun on win-win yrityksellesi ja suomalaisille.

ELY-tuen hakeminen on helppoa

Yritysten kehittämispalveluiden hyödyntäminen on tehty todella helpoksi. Yritys määrittelee lyhyesti liiketoiminnallisen haasteensa ELY:n sähköiseen asiointijärjestelmään ja valitsee sopivan puitekonsultin. Sofokukselta löytyy järjestelmästä ainakin seuraavat konsultit:

 • Lauriina Holmström
 • Tomi Neulanen
 • Tomi Pyrhönen
 • Turo Numminen

Seuraamme itse toimituksiemme laatua valppaasti, ja jokainen konsultaatioasiakas saa aina NPS-kyselyn siitä, miten konsulttimme suoriutui. Asiantuntijoidemme NPS:t ovat korkeita – verrattuna investointiin lisäarvo koetaan korkeaksi.

Tuen käsittely on todella nopea – meillä ennätys on 1 tunti!

Saako oma yritykseni tuetun konsultin?

Käytännössä kaikki pk-yritykset, joilla on vakiintunutta toimintaa voivat hakea ely konsulttia, mutta mikäli epäilet rahoitustuotteen soveltuvuutta, ole matalalla kynnyksella yhteydessä suoraan meihin tai paikalliseen ELY-keskukseen. Olemme auttaneet kymmeniä pk-yrityksiä kädestä pitäen liiketoiminnallisten haasteiden ratkomisen lisäksi sopivien rahoitusinstrumenttien tunnistamisessa ja hakemisprosessissa.

Tuen saatavuus yrityksesi kohdalla selviää nopeasti olemalla yhteydessä meihin tai ELY:yn.

Kuinka isoon projektiin tuki sopii?

ELY myöntää yleensä 2–5 konsultointipäivää kerralla. Sen avulla ehditään yleensä saamaan hyvä käsitys ja lopputulos ratkaistavan aiheen osalta. Päiviä on lisäksi haettavissa lisää mahdollisten jatkotoimenpiteiden suorittamiseen. Esimerkkinä voi olla markkinointistrategian muodostaminen tai uuteen digitaaliseen tuotteeseen pohjautuvan kehitystiekartan rakentaminen.

ely konsultti